Kryštof Hádek (Jan Marvan) - seriál Svět pod hlavou

Kryštof Hádek (Jan Marvan) - Svět pod hlavou

Kryštof Hádek (Jan Marvan)

Datum narození: 10.3.1982
Znamení: ryba

Charakteritika postavy Jana Marvana: Otec Filipa, spadl do marasmu osmdesátých let a už nevyplaval.

Kryštof Hádek je český herec, má dva starší bratry, herce Matěje, lékaře Ondřeje a sestru, dirigentku a učitelku Veroniku. Mezi jeho nejznámější filmové role patří četař Vojtíšek z filmu Tmavomodrý svět z roku 2001 režiséra Jana Svěráka. Hlavní roli ztvárnil ve snímku 3 sezóny v pekle režiséra Tomáše Mašína z roku 2009. Za tuto roli obdržel ocenění Český lev za mužský herecký výkon v hlavní roli. Exceloval rovněž ve filmech Signál a Bobule 1 a 2.

Jeho matka Jana Hádková je filmová režisérka a publicistka. Herectví se věnuje od dětství, kdy působil v Dismanově dětském rozhlasovém souboru. Studium herectví na Pražské konzervatoři nedokončil. Rok a půl herectví studoval na londýnské škole Academy Of Music And Drama Art. Pravidelně hraje v Městských divadlech pražských, hostuje i ve smíchovském Švandově divadle. Kromě své divadelní a filmové práce působí i v dabingu.

Filmografie

  • 2017 - Svět pod Hlavou
  • 2017 - Mezihra v Praze
  • 2016 - Bratříček Karel
  • 2016 - Hlas pro římského krále
  • 2016 - Krycí jméno Holec
  • 2016 - Lichožrouti
  • 2016 - Prázdniny v Provence
  • 2015 - Kobry a užovky
  • 2015 - Korunní princ
  • 2015 - Noc bezMoci
  • 2015 - Padesátka
  • 2015 - Případ pro exorcistu
  • 2014 - Clona
  • 2014 - Neviditelní
  • 2014 - Nevinné lži
  • 2014 - Venku pršelo
  • 2014 - Všiváci
  • 2014 - Život a doba soudce A. K.
  • 2013 - Bez doteku
  • 2013 - Bez hranic
  • 2013 - Čtyřlístek ve službách krále
  • 2013 - Klauni
  • 2013 - Láska, soudruhu
  • 2013 - Osud z komiksu
  • 2013 - Pod kůží
  • 2013 - Příběh kmotra
  • 2012 - Polski film
  • 2012 - Signál
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz