Jan Budař (Klement Kratěna) - seriál Svět pod hlavou

Jan Budař (Klement Kratěna) - Svět pod hlavou

Jan Budař (Klement Kratěna)

Datum narození: 31.7.1977
Znamení: lev

Charakteritika postavy Klementa Kratěny: Kriminalista severočeského oddělení SNB. I v ideologicky vlažných osmdesátých letech je ideovým předvojem policejního útvaru.

Jan Budař je český herec, režisér, hudebník a scenárista. Je znám především pro své role ve filmech Nuda v Brně, Vratné lahve, Horem pádem či Václav. Byl čtyřikrát oceněn Českým lvem.

Herectví vystudoval na brněnské JAMU (1996–2000). Hrál v řadě tuzemských divadel, v brněnském Studiu Marta, v Národním divadle Brno, v královehradeckém Klicperově divadle, brněnské Huse na provázku, v Městském divadle v Karlových Varech, pražském Národním divadle a dalších. V letech 2000 až 2003 byl ve stálém angažmá pražského Divadla Na zábradlí. Je autorem mnoha článků pro časopis Instinkt. Jeho partnerkou je Iveta Fabešová, účastnice reality show Na nože!.

Filmografie

  • 2017 - Svět pod Hlavou
  • 2017 - Akvabely
  • 2017 - Princ Mamánek
  • 2017 - Všechno nebo nic
  • 2016 - Anthropoid
  • 2016 - Instalatér z Tuchlovic
  • 2016 - Já, Mattoni
  • 2016 - Smrtelné historky
  • 2016 - Tenkrát v ráji
  • 2015 - Případ pro exorcistu
  • 2014 - Sraz
  • 2014 - Život a doba soudce A. K.
  • 2013 - České století
  • 2013 - Hořící keř
  • 2013 - Láska, soudruhu
  • 2013 - Něžné vlny
  • 2013 - Rozkoš
  • 2013 - Sanitka 2
  • 2013 - Výstava
  • 2012 - Konfident
  • 2012 - Martin a Venuše
  • 2012 - O pokladech
  • 2012 - Polski film
  • 2012 - Praho, má lásko
  • 2011 - Czech Made Man
  • 2011 - Lidice
  • 2011 - Odcházení
  • 2011 - Rodina je základ státu
  • ...

Zdroj a foto www.ceskatelevize.cz